HTML

Cui prodest?

vagyis kinek az érdeke? Tudom, hogy költői, de mégis mindig megfogalmazódik bennem.

Friss topikok

  • azeredetisegvizsgalat.hu: Először is. A GVH tavalyi tanulmányából bizonyítottan kiderül, hogy az eredetiségvizsglat évi kb 8... (2009.10.02. 20:53) Eredetiség vizsgálat

Linkblog

Eredetiség vizsgálat

Fletcher 2009.09.21. 22:51

Mai hír: Podolák MSZP-s képviselő (egyébiránt a Gazdasági Bizottság elnöke) kezdeményezi az eredetiségvizsgálat eltörlését, vagy legalább is a kötelező jelleg megszűntetését.

Alapvetően helyes, mert nem véd semmitől. Ha ugyanis később kiderül, hogy lopott volt a kocsi, vagy valami más nem stimmelt vele, szépen nyugodtan elveszik az embertől, aztán ő meg pórul járt. Szerintem inkább felelősséget kellene mellérendelni és akkor mindenki egy kicsit bizonyosabb lehet a dolgában. De nem is ez a lényeg, hanem az indoklás: szegény autósoknak (én is az vagyok) mennyit kell fizetni egy átírásnál :-(. Ne legyen kötelező ez a fajta kvázi adónem. Ebből az államnak úgyis csak az áfa bevétele van, meg a munkások után fizetett járulékok. (ezt ő mondta) és hozzátette, hogy az állami bevétel pedig elhanyagolható. Itt jött a rész, ami nem volt teljesen világos, hogy a teljes üzlet, vagy csak az áfa 25 mrd forint, de ha csak a kisebbet vesszük, akkor is 5 mrd-ről beszélünk.

Ha jól emlékszem a közelmúlt eseményeire senki nem háborgott ezen a fajta fizetési kötelezettségen, és ha úgy veszem még igazságosnak is mondhatnám, mert az autósoknak kell megfizetniük, ami ugye "luxus" cikk.

Tegyünk mellé egy másik hírt is. http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/09/21/24_5_milliardot_remel_az_allam_ingatlanokbol/

Ami számomra azt jelenti, hogy megint el kell adni egy darabot a családi ékszerből, hogy működhessünk. Csakhogy a 2 szám igen közel áll egymáshoz.

Nem értem. Nem értem. Nem értem.

 

Címkék: nemzeti vizsgálat eladás vagyon eredetiség

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://informer.blog.hu/api/trackback/id/tr361398333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azeredetisegvizsgalat.hu · http://budapesti.azeredetisegvizsgalat.hu 2009.10.02. 20:53:35

Először is. A GVH tavalyi tanulmányából bizonyítottan kiderül, hogy az eredetiségvizsglat évi kb 8-9 milliárdos üzlet. 2007-ben a BM részére 3,5 Milliárdos egyszeri kifizetés történt ebből a pénzből.Gondolom 2008-ban is sikerült kihalászni hasonló nagyságrendet, idén ez már alacsonyabb összeg lesz, mert az üzletág kb. a 2/3-ára zsugorodott.
Az ügyeskedő MSZP a GVH által sem érthető körülmények között megnyeretett egy közbeszerzési pályázatot az Eclipse Informatikai Rendszerház Kft-vel, melynek következtében 3,6 Milliárdhoz juttatta a céget 3 év alatt.
Áprilisban sejteni lehetett, hogy tönkre akarják tenni az eredetiségvizsgálatot, hiszen eltörölték a járműkereskedők részére az eredetiségvizsgálat kötelező jellegét. Mivel a tovább értékesítéskor kell csak a vizsgálat, már nem lehet bizonyítani, hogy a kereskedő milyen állapotban vette az autót. És ne csak az alváz- motorszám hamisítására gondoljunk. Hiszen a kilométeróra állása sincs hitelt érdemlően rögzítve, dokumentálva.(Egyébként a kilóméteróra átállítása is bűncselekménynek számit) Ki tudja bizonyítani, hogy ő ártatlan??
No és a másik szakmai hazugság! Az eredetiségvizsgálat nem tartalmaz ÁFA-t, mivel hatósági díj, ami közvetlenül a költségvetésben landol. Aki ténylegesen elvégzi a munkát, biztosítja a szakmai hátteret, az eszközöket, viseli ezeknek költségeit, vállalja a felelősséget, az pedig a vizsgálati díj töredékét kapja meg a lezárt hónapot követő 20. napon.
Szóval, ha gazdasági bizottság alelnöke nincs tisztában azzal,hogy mekkora bevétele, és milyen formában van a költségvetésnek, akkor nagy bajok vannak arrafelé. Ha tisztában van vele, akkor pedig talán még annál is nagyobb. Szakmai tájékozatlanság = alkamatlanság, szándékos félretájékoztatás = hazugság.
süti beállítások módosítása